Kela otsustas tülikast kodanikust enne uut aastat “vabaneda”? :D


Heippa!

Nüüd siis vahelduseks ka häid uudiseid….või on siin enen ka häid uudiseid olnud… ei mäleta.  😀

Mõned inimesed on kursis minu tegevusega KELA-rindel.  Alustasin ma seda teekonda juunikuus.  Enne seda olin teinud ainult enda turvapiiri-hakemuse ja see läks hämmastavalt kergelt.  Otsus tuli miski paari nädalaga ja kaart tuli kohe hopsti, nädal hiljem postkasti.

Aga siis juunis arvasin ,et ma esitan neile veel mõned hakemused ja see neile enam ei meeldinud.  😀

Siis hakkas sealt igasuguseid soovitusi tulema ja sellega kaasnes ka uute ja uute paberite küsimine.  Novembrilõpuks oli mul juba tunne, et ma olen kaamel ja pean neile lihtsalt ära tõestama, et ma vatti ei söö, samas nad ise pole mulle seda andnudki – kust krt ma siis tean ja tõestada saan, kas söön või ei söö.  😀  😀  😀

Igatahes olen ma satnud neile pabereid ja on nemad mulle saatnud pabereid ja olen jälle mina saatnud. Helistamiste puhul loobusin n.ö. klienditeeninduse juhtme otsas aja parajaks tegemisest ja helistasin konkreetsetele inimestele ja pean ütlema, et see toimib tõhusamalt.

Ja lõppude lõpuks alustasin ma kõigi avaldustega novembri keskpaiku uuesti lihtsalt.  Sest ma lihtsalt ei suutnud enam ise ka aru saada ,kuhu nad jälle midagi juurde tahavad.

Tegingi siis lastele turvapiiri-hakemused (kodukal muide kirjas, et alaealistele ei pea eraldi hakemusi tegema)

Siis tegin asumistuki-hakemuse.

Ja lisaks veel lapsilisä-hakemuse (mille rahuldamise venimisest ma ei saanudki lõpuni aru, sest ka siin mitte elavad lapsed saavad seda toetust kui isa/ema siinsele riigile makse maksab)

 

Ja viimaste uute paberite saatmisest on nüüd möödas täpselt 15 päeva.  Esimene otsus tuli reedel (9.12) – lapsed turvapiiris.

Teine otsus tuli esmaspäeval (12.12) – asumistuki ok, raha arvele kantud juba reedel.

Kolmas otsus tuli ..ups, pole veel postist tulnud, aga ma käisin netipalvelus kolamas ja leidsin, et hiljemalt esmaspäevaks peaks kiri kodus olema.  Sest raha lubatakse esmaspäevaks.  Ja tagasiulatuvalt alates 1.03 k.a.

Ma vahtisin seda kuupäeva nagu vasikas uut aiaväravat.  😀  😀  😀  😀   Sest hakemust see netipalvelu ei lase tagasiulatuvalt teha kaugemale kui 6 kuud.

Ühesõnaga kokkuvõttes: mina võitsin…või sai neil lihtsalt minust siiber.  Vahet pole, tulemus on ikka nii broooooooooooo!!!!   😀

 

Teie natuke napakas Mina.  🙂

9 thoughts on “Kela otsustas tülikast kodanikust enne uut aastat “vabaneda”? :D

  1. Väga ilus jõulukingitus Kela poolt! Ilusaid jõulupühi! Head Uut Aastat!!!
    Kummalisel kombel nad tahtsid sinuga jah pikalt vägikaigast vedada. Viimati küll Muskam pidi ka saatma Kelasse viimase kuu palkkapussi, et kinnitada et jah, töötab endiselt ja jah, saab palka endiselt ja jah, tahab lastele raha endiselt :))))

    Meeldib

  2. ma nüüd loen tagantjärele siin su blogi 🙂 aga selle lasterahaga (kui ma nüüd õigesti aru sain,kirjutasid sa sellest) on nii, et alates avalduse esitamisest tagasiulatuvalt kuus kuud+menetlemisele kuluv aeg, seega võib kokku pea terve aasta rahad saada, sest see, et menetlemisele ka kuus kuud kulub, on soomes suht tavaline aeg 🙂 meiegi saime möödunud aastal terve aastajagu lasterahasid tagantjärele 🙂

    Meeldib

    • 🙂 Jah, jutt oli lasterahadest. Nojah, kui lihtsalt menetlemiseel oleks kulunud see aeg – jumal temaga. Mind lihtsalt hämmastas, et kui ma siin töötasin ja elasin, siis mulle väideti, et mu lastel pole mingit alust lasteraha saamisesk ja ka turvapiiri kuulumiseks. See oli see kõige kummalisem väide kogu selle menetluse käigus. Sest mina ju maksin maksud Soome alates hetkest kui ma tööle asusin. 🙂
      Aga noh, lõpp hea, kõik hea. 🙂
      Iseenesest on tore, et mu blogisse on veel lugejaid sattunud . 😉

      Meeldib

      • ehk on siingi mängus amenike suva või pgn seda teab. peaasi et õnnelikult lahenes. nujh,meil on lapsed eestis ja ma ise ka, aga kahe riigi lasterahade vahe maksab soome riik kinni.
        aga sul on väga tore blogi ja igatahes eile seda siin lugedes ja lugedes jõudsin ma täna nii kaugele, et võtsin varrastele elu esimese pitssalli 😀 kuna olen hetkel soomes puhkamas, on aega käsitööks. kodumail on koguaeg niipalju tegemist, et käsitöö jääb tahaplaanile 🙂
        selline küsimus-kas sa kinniste postituste parooli ka jagad?
        edu sulle 😉

        Meeldib

      • Kui sa oma gmaili kasti nüüd kepsutad, siis leiad sealt vajalikku. 🙂
        Ja see on küll tore, et mu blogi suudab kellelegi pitsikudumise isu tekitada!! 🙂
        Saladuskatte all võin öelda, et see blogi on mulle endalegi vahel imelikke tahtmisi tekitanud. 😀

        Meeldib

Lisa kommentaar